Onsdagsmys



Nu ska jag äta. Dagens rätt bli laxfilé med ris och sallad. Har shoppat lite till lägenheten också. Nya glas, tallrikar och krukor. Allt från Åhléns. Tror att jag har det mesta jag behöver nu. Blev en påse från Ikea i helgen, hittade ett gammalt presentkort från förr förr förra jobbet (haha)  jobbet som låg och skräpade i plånboken så kom ut med hur mycket som helst och det vart nästan gratis. Gillas! Lyckades dessutom knipa ett par fina vita handukar till toaletten och biobiljett på Blodcentralen idag. Kul det här med ny lägenhet!

Resten av kvällen blir lugn. M jobbar så kommer inte hem förrens sent och jag ska väl slappa framför Desperate H som vanligt på tisdagar och kolla in det nya avsnittet av The Hills. Åker hem imorgon., buhu :-(


Liten Lista

Hur klär du dig/bestämmer vad du ska ha på dig?

-Jag klär  mig efte humör och ibland, väder. Tar det första som är rent och känns bra och passar ihop, typ.

Vad hör du just nu?


-Big brother repris som står på i bakgrunden.

Det bästa du vet?


Att vara glad och lycklig, vara med vänner och när livet känns bra och allt flyter på

Favoritdoft

-Den man älskar.

Nämn de tre första länkarna bland dina bokmärken! (ingen censur)


-Amandaberg/Aveny. se
-Stureplan.se
-Kenzas.se

Vad har du ätit idag?


-Frukost; gröt och kaffe. Lunch; fullkornspasta med räkor, middag; falukorv och spagetti med ost, ketchup och ett glas rött till.

Vem var den sensta person du pratade med och vad sa denna till dig?


M. Frågade precis "skulle du till blodet imorgon?" När då?" (blodcentralen)

Tre saker du alltid har med i handväskan
.

-Plånbok, mobil och hemnycklar

Det senaste du köpte?

En tvål från Savon De Marsaille

Om du tittar på din bokhylla, vilken är den första bok du ser?

-1001 filmer du måste se innan du dör.

Vad ska du göra nu?

Är sjukt trött så det blir sängen på direkten.

Your turn!

Black tattoo



Jag blev lite sugen på en ny tatuering idag så nu har jag en stencool svart fjäril på handleden. Haha, eller nej det har jag inte. Men jag funderar på en så har suttit och kladdat dit en. Fint eller inte, det är frågan... Jag gillar svarta tatueringar och fjärilar är fina så kan mycket väl bli en. Kanske :-) Men inte så här stor på handleden, man vill ju kunna dölja den lite ibland. Frågan är om man inte tröttnar på den när man ser den hela tiden? Jag har en på skuldran och en på ankeln men de kommer alltid som en överaskning när man ser dem, eftersom man inte gör det så ofta....

Vad tycker ni om tatueringar?

Freaking lovley underbar dag


Creperiet och kyrkan! Världens skönaste uteservering men tyvärr lite folktom.


Daa Hills frilla!.


Skor jag köpte... och lämnade tillbaka på en gång.


Kaffe.....

Och presenter! (en till mig och en till mamma ;-)

Eller hur man nu säger. Lunchat med S, och faktiskt hennes familj också då hennes syster och mamma joinade oss. Trevligt att träffa nytt folk! Hennes syster är bara något år äldre än mig och visade sig dessutom bo bara någon gata bort här på norr i närheten av M så vi lär nog stöta på varandra flera gånger. Säkert med barnvagn nästa gång eftersom hon var gravid :-) Kul! Efteråt gick jag på stan och vips så hade en morsdags present från Village slunkit ner också. Perfekt att ha det avklarat eftersom det kommer bli mycket nu någon vecka framöver. Nytt jobb, flytt och allt.... Ska funka! Imorgon blir det en tur till blodcentralen på USÖ för att lämna plasma som vanligt och på onsdag bär det av hemåt kholm igen. Snabba ryck. Nu blir det middag och Färjan 2. Kalas.

Att läsa



Blev två nya böcker häromdagen, 14 år till salu och Läsa tankar. Har kollat på båda ett tag och nu slog jag äntligen till. Älskar att ha något att läsa! Läste ut den första på bara en dag, och kan verkligen rekommendera den. En av de bättre böckerna jag läst den senaste tiden faktiskt. Historien fastnar verkligen på en gång. En mycket angelägen bok att läsa, tänk så många ungdomar det finns som mår dåligt egentligen, utan att det kanske märks. Här kan man verkligen se hur illa det kan gå om man hamnar det minsta snett... Usch, hela historien är jättehemsk och man lever sig verkligen in i Tessans liv. Jag grät flera kapitel igenom, så stark var den och vissa delar är jättejobbiga att läsa. Man förstår verkligen att det som hände kan hända vem som helst. Om ni funderar på att köpa den och läsa så gör det, ni kommer absolut inte att ångra er! Den borde nästan vara obligatorisk för alla att läsa som har barn eller kommer i kontakt med ungdomar på något sätt. Man inser också hur lite det egentligen krävs. Det kanske räcker med en enda person som ser, förstår och bryr sig för att inte allt ska gå åt helvete. Det är rätt stort hur mycket vi kan betyda för varandra och samtidigt hur lätt vi kan ha för att glömma bort det.

Läsa tankar
började jag på igårkväll och den är väldigt intressant, men tar upp rätt självklara grejer. Väl värd att läsa ändå, lite "aha" upplevlser får man.

Nu ska jag pallara mig ut i det lilla som finns kvar av söndagssolen, sov alldeles för länge idag och råkade sen fastna inne med både disk och städ. Ser att One Tre Hill börjar om ynka 25 minuter så får bli en kortis ute idag, haha. Nothing comes between me and my shows! Ska unna mig lite blåbärspaj och vaniljglass till. Definitivt helgfavoriten nummer ett :-)

Uppdate. Nä, sista avsnittet av OTH gick ju förra veckan ser jag nu... Blir gossip lite senare sen då ;-) Kanske lika bra för då hinner jag gå ut medans det är fint väder.

Kväll med Kate



Ikväll blir det bio. The Reader som verka bra. Har precis kommit hem från frisören också, så nu känns håret nytt och fräscht. Skönt. M står i käket och fixar mat, ledig hela veckan är han :-) Imorgon måste jag dock åka hem till Katrineholm igen för ett möte. Trist. Har inte bestämt om jag åker tillbaka på en gång eller om jag stannar där tills jag flyttar in i min nya lght 1 juni. Blir dyrt att sitta och åka fram och tillbaka hela tiden.... Känner inte alls för att sitta och dega på ett tåg alls heller, både trött , mosig och pollenallergisk....... Ge mig energi!!!



Lite kortare, lite ljusare :-) Supernöjd!

Bra fredag




Haft en helt underbar dag. Sov länge, knallade ner på stan, hittade fina solbrillor och ny bikini. Sen fika på coffehouse med M och en öl på Stallyktans uteservering. Nu blir det filmmyskväll här hemma. Fick låna filmen Changeling med Angelina Jolie av mamma så den ska vi titta på. Bokade klipptid idag också så på måndag ska jag blir lite fin i håret igen, så skönt. Behöver få bort lite slitna toppar inför sommaren och så vill jag ha lite mer och ljusare slingor.

Sun is shining....



Är det inte exceptionellt fint väder idag? Herregud, klockan är tre oxh jag har inte varit ute än. Knäpper lite bilder på dagens kläder innan jag går. Toppen hittade jag häromdagen på H&M för ynka 98 kronor. Som gjutet! Favortilacket just nu- Toulose på naglarna. Ikväll blir det mysig middag här hemma hos M, åkte hit för ett par dagar sedan för att fira den stora 32 års dagen :-) Föresten har jag fått ett nytt roligt jobb (i kholm) som matdemonstratör, haha. Den 29 maj kommer därmed alla till Ica kvantum i Katrineholm mellan 10-18.00 och köper en ost av mig! It´s a deal? Nu, på med solbrillorna!

The story of the cat

Dåligt med uppdatering den senaste veckan (veckorna?) men jag har verkligen varit under isen. Pollenallergi, förkylning, massa att fixa... Fast de första dagarna här på landet hos mamma var helt underbar, bara massa sol, men ja, sen kom pollenschocken och sen dess har jag inte gjort många knop alls. Kommer knappt ihåg vad jag gjort de senaste dagarna, legat i sängen?

Något som är roligt är i alla fall att jag fått en ny lägenhet! Och mitt i alltihopa blev jag tydligen med katt också då en av mammas katter fick tre ungar och tajmingen tills jag flyttar in i lägenheten blev perfekt med när de är tillräckligt stora för att flytta... Ja, eller så var det bara så att jag ville ha en katt :-) Han ska heta Tiger och är orange. Idag trodde jag att han hade dött. Mycket traumatisk upplevelse och jag började nästan gråta innan vi hittade honom. Om jag ska dra historien från början (mycket lång och dramatisk vill jag lova) så började den så här:

Kattungarna är ca tre dagar gamla nu. Som alla vet är kattungar inte speciellt stora då. De föddes i en kartong i en garderob i rummet utanför mitt. Kattmamman glad och stolt, grannungarna nyfikna och glada, jag glad över min planerade kattbebis som jag precis bestämt ska heta Tiger. Allt i sin ordning. Tills idag. Mamma kommer infarandes och skriker att det ligger en halvt uppäten kattunge på trappan! Hjälp! En av de stora katterna har tydligen kidnappat en av kattungarna och ätit upp den! De är ju inte mycket större än råttor så det är inte helt omöjligt! Bara svansen är kvar, typ. H j ä l p..... Börjar kolla i garderoben och mycket riktigt, där det förut låg tre kattungar ligger nu bara två små stackare kvar. Min lilla Tiger är borta. Borta. Jag känner att jag nästan börjar grina. Fan att allt b ara ska gå fel hela tiden. Varför har vi inte flyttat in kattungarna i ett stängt rum dit ingen annan kommer in? Mamma börjar dra ut lådan med ungarna som är kvar. Det är fullt med grejer i garderboen (en stor garderob) gamla lådor, jackor som hänger för osv så jag börjar dra ut grejer för att ändå kolla så att ingen kattunge ramlat ner på golvet eller så, man vet ju aldrig. Men förmodligen är det bara två ungar kvar nu, och min oranga är borta..... Fan också. Slänger ut alla jackor som hänger för, letar med ficklampa o hörnen, letar i lådan de legat i... Lyssnar efter pip..... Men det är alldeles tyst. Jag tänker att om den skulle vara kvar här någonstans så borde den ju pipa i allafall så jag tänker nästan sluta leta men kollar lite igen för säkerhets skull. Lyfter på lite fler filtar på golvet..... Och där ligger han helt plötsligt! Magen alldels smal, de andras är runda som bollar. Blir så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Förmodligen har han ramlat ur lådan under natten eller tidigare på dagen. Jag hade kollat till dem lite snabbt kvällen innnan och då låg alla där. Vi kollar på trappan igen. Förmodligen en råtta katterna ätit på. Går inte att se vad det varit. Är så glad!

Nu sover kattbbebisarna i tryggt förvar inne på mitt rum med stängd dörr och mamman får bara gå ut under övervakning så att inget hemskt sker. Tiger lever! Jäkla tur att vi kollade till ungarna idag annars hade stackarn legat och svultit ihjäl där.

Ja, om lägenheten då. Den är hur perfekt som helst. Badkar stor balkong, perfekt läge... Nyrenoverad och allt. Så glad! Flyttar in första juni, låångt kvar haha..... Vill flytta NU! Har dessutom lyckats fixa både två soffor, säng och köksbord med stolar alldeles gratis så möblemanget kommer att bli billigt. Måste köpa soffbord, bäddmadrass och någon typ av vardagsrumsmatta bara. Det är väl det som är viktigast i alla fall. Gärna en espressomaskin också men det kanske kan vänta ;-) Tv och tevebord har jag sen förr. 

Nä, nu blir det sängen.... Hoppas all pollen försvinner snart så man kan bli människa igen. Over and out.....

RSS 2.0