Liten adventpresent



Darlingens adventpresent. Kaffe med smak av kanel från Finrummet, choklad och latteskedar med texten "Jag  älskar dig". Chokladen provade vi på en gång och den var verkligen supergod. Kan rekommendera den till alla wiskeyälskare! Kaffet ska vi prova efter maten.  Usch, har precis tittat färdigt på One Tre Hill. Gråtigt avsnitt, som vanligt. De vet verkligen vilka strängar att spela på. Nu: Gossip girl och lite senare ska vi se nån film.

Tomtemuffins



Mina tomtemuffins är klara. Jag vet någon som kommer bli glad, M älskar de med choklad. Själv är jag såklart svag för de rosa. Nu blir det D.H och sen ska jag förbereda kvällens middag.

Dublett



Insåg just att Elin Kling och jag har en läskigt likadan vinterstil. Kör också rosa tröjor och svart, svart svart just nu. Hjälp, det här var nästan som att titta på sig själv för jag såg precis likadan ut igår. Nu ska jag ta ut mina chokladmuffins ur ugnen. Längtar till M kommer hem men än så länge är klockan bara tre och han kommer hem 6. Tur att det går massa bra på teve from fyra starting  Desperate housewifes.

Färdiga lussehjärtan



Färdiga lussehjärtan. Gillar dom med russin, bäst men jag glömde att pensla dem med ägg så blev inte så bruna och fina. Nu måste jag gå till affären igen, glömde köpa bakpulver. Himla projekt det här med att baka ;-) Kanske svänger ihop ett par plåtar till med lussebullar. Går ju alltid att frysa in eller ge bort.

Sneekpeak



Från julbaket. Går bra! Varför köra vanliga lussebullar när hjärtan är så mycklet sötare?

Adventsbak på G



Bakning på G. Planerar lussebullar och  tomtemuffins :) Resulten får ni se sen (om det blir bra, haha). Ozzy myser på golvet under tiden. Roligt nog så gör hon sig till lite extra när man tar kort. Sötnos.


Pigg söndag


Oj vilken skillnad att gå och lägga sig runt 22 tiden istället för 01 tiden (som jag brukar göra). Vaknade redan runt 8 imorse och kände mig faktiskt utsövd. Måste få det till en vana för det var nog månader sen jag kände mig så här pigg. Nu ska jag ta en prommis till affären och sen äta frukost. Har hittat ett bra receptlussebullar också så vi får se om jag svänger ihop en plåt sen. Hoppas alla får en supermysig första advent!

Kvällens film & klurig flickvän



Ikväll ska vi titta på American Graffiti, eller Sista natten med gänget. Lite osäker på om jag sett den förut eller ej, men isfåfall var det säkert länge sen, så det blir säkert bra.

Funderar även på hur jag ska göra med det här med adventpresenten. Vill ju egentligen ge den imorgon, eftersom det är då det är 1:a advent. Men M åker typ halv fem på morgonen till jobbet! Ska jag vänta till han har somnat inatt och lägga den på köksbordet så det är det första han ser imorgon bittit när han går upp (risken är dock stor att han ser den om han typ skulle gå upp för att gå på toa eller nåt), ska jag lägga den i hans väska så han upptäcker den på jobbet eller ska jag helt enkelt smyga ut  med den och lägga den i bilen så att det blir lite roligare? Men då kanske det blir inbrott i den? Haha (nojjig!).

Phu, jag behöver ett glas vin. Får nog klura på det här under kvällen...

Saffransmunkar & liten adventpresent



Förbereder kvällens middag. Titta vad jag hittade på Lucullus, saffransmunkar! Var tvungen att köpa. Fanns kanel också, men jag bara älskar saffran så fick bli det. Sen är det någon lycklig som skall få en liten adventpresent. Inget tillfälle är för litet för att fira ;-) På Finrummet slår de in så himla fina paket. Innehållet har lite adventtema det med. Nu måste jag kolla spisen, hej så länge.

Black & leather, typ



Fyndade de här bootsen på Din sko igår också. Störtsköna och jag gillar snörningen jättemycket. På rea så kostade inte mycket alls. Ibland har man tur. Det är inte riktigt skinn utan syntet, så jag slipper impregnera dem, skönt. Vi får väl se hur de ser ut efter dagens regn. Nu måste jag gå så jag hinner till bolaget innan det stänger. För det är väl till 15 de har öppet? Hoppas.

Rött + rosa


Nya favorittröjan på idag. Rött och rosa är väl ingen given kombination men nu fick det bli så :-) Det gråa linnet köpte jag också igår. Jätteskönt att ha under och jag gillar kombinationen grått och rosa.

På dagens inköpslista står:
  • Ny nattkräm, apoteket. Olivia är den bästa, cant live without it
  • Vita vantar. Har spanat in ett par på Indiska för det fabolösa priset av 20 kr...
  • Rött vin. För en trevlig kväll, haha...

Red is for christmas



Kör rött nagellack här idag för att komma i rätt stämning. Mavalas Bordeux. Ser ni mitt inflammerade nagelband? Aj. Nu är mejken på och jag ska ner på stan. I got my poker face on ;-) Puss!

Baby there's no other superstar



I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me
Papa-paparazzi
Baby there's no other superstar
You know that I'll be your
Papa-paparazzi

Regnigt och grått här i Örebro idag, inget höjdarväder att vakna upp till. Väntar på att gröten ska koka klart sen blir det en sväng ner på stan. Lördag i alla fall som tur är. Nu ska jag läsa NA jul för att få tillbaka lite julstämning. Paparazzi med Lady GaGa på högsta volym i högtalarna. Hoppas inte grannarna misstycker för hon är nog min nya idol.

Smart people



Nu har vi har ätit popcorn och tittat på nya filmen Smart people med Sarah Jessica Parker. Helt ok film. Smart, på nåt sätt ;) Jag tror jag ska lägga mig nu. Imorgon är det lördag. Vill vara pigg.Tror jag ska börja dagen med en långpromenad, men man ska aldrig säga för mycket. M jobbar helg. Trist.Tror jag ska baka scones och köpa vin. Låter väl som en god kombo? Jag tycker det. Nä, sängen. Nu. Godnatt!

Merry Christmas

 

Kom hem lycklig med en fin vit shoppingkasse med text från Gina tricot. Merry Christmas, ja tack! Rosa glesstickad polo lite oversized och så nya svarta jeans. Hade väl tänkt mig ett par blå men det här var i samma modell som mina grå jag köpte tidigare i höstas. Bra passform och kostar bara 400 :-. så jag är mer än nöjd. Nu ska jag slå mig ner i soffan och titta på lite gamla avsnitt av Fresh prince i Bel Air och One Tre Hill. Nu kom älsklingen hem här också. Undrar vad det blir för mat? Efterätt blir morotskaka i alla fall, har kvar sen igår.

Kvällens låtlista:

Ny favoritdoft


Bild; Chanel

Blev en snabbfika på stan med S och så fick jag heja och småprata lite med andra gamla kollegor. Alltid trevligt. Hittade både snygga svarta jeans och en oversized polo Gina tricå efteråt. Glesstickad och rosa, lite åttitalsmodell, riktigt cool. Så nöjd med båda, kommer bli en perfekt jobboutfit i december. Kedjor är verkligen inte att underskatta ibland. Får se om bilder kommer sen. Var inne en sväng på Åhléns också och sniffade på parfymer. Har hittat en ny favorit., Coco mademoiselle från Chanel. Söt rosa flaska och luktade verkligen helt underbart så den står högst på önskelistan nu. Kan inte sluta lukta på armen här. Nu ska jag lyssna lite på musik och bara koppla av. När M kommer hem ska vi äta. Längtar efter mat då jag bara fått i mig frukost här hemma och en kaffe på stan. Skippar Pitcher´s och Harrys ikväll och myser med älsklingen istället.. Hoppas alla får en trevlig fredag!

Äntligen fredag!

Äntligen fredag och ska snart ner på stan för att möta upp S. Blir fika på mysiga Rosalis på stortorget och sen ska jag börja jakten på ett par billiga jeans. Får kosta max 400-500 kr har jag bestämt mig för och skall reka H&M, Gina tricå, Cubus, Blu di Blue, Enterteinment.... Borde väl finnas ett par snygga mörkblå/mellanblå i stuprörsmodell någonstans? Just det, sen var det det här med den sista julklappen också...

Kvällens bästa; Chaithe & lussekatter



Börjar bli sent här och M ligger redan i sängen. Har druckit flera koppar chai the (så mycket godare än vanligt the så nu är jag fast), tittat på film och ätit nötter & lussekatter. Juligt! Jag fuskade och köpte på Ica. Det första jag fick höra från M var; Men skulle inte du baka? Haha, eh jo...

Imorgon är det  äntligen fredag! Har en fikadejt med S på hennes lunch och så ska jag väl strosa lite på stan efteråt. Har en endaste liten julklapp kvar att handla sen är jag färdig för i år. Känns himla skönt faktiskt, kan koncentrera mig på andra saker fram till jul. Kommer nog bli mycket ändå som det ser ut som så lika bra att ha det överstökat. Kvällens middag blev lyckad och som tack blev jag lovad en liten överraskningstakeaway imorgonkväll. Gillar den idén rätt mycket. Har föresten hittat världens finaste cape (en svart stickad) men den får nog vänta till nästa månad. Som tur är på nätet så håller tummarna för att den finns kvar senare. Det är ju det här med prioriteringar. Tråkigt men vuxet ord. Nu ska jag göra mig iordning för sängen och försöka tänka på annat. Fredag imorgon som sagt så det är bara att njuta.

Skänk ett bidrag & sprid tanken vidare!



500, 1000, 3000... Hur mycket pengar brukar du lägga på julklappar? Vad handlar egentligen julen om? I år kom jag på tanken att köpa lite billigare klappar. Istället för att köpa dyra, onödiga saker så skänker jag en del av pengarna till SOS barnbyar. Det finns de som aldrig sett en julklapp, men istället dör av brist på vatten och mediciner. Gör vad du kan! Man kan skänka 100 kr, 200, 500 kr. Jag tror att minsta lilla bidrag faktiskt gör skillnad, om alla tänker så. På hemsidan kan man läsa mer om hur bidragen används, bla går hela 80 procent fram till de behövande vilket är mycket. Då försvinner argumenet med att "det är ju så lite som faktiskt går fram". Av 100 kr går alltså 80 kr fram och för 80 kr kan du hjälpa ett barn till att få hälsovård, mat eller skolgång för ett litet tag, vilket kan göra stor skillnad för en persons liv. Idag råder det livsmedelskris i stora delar av världen. Vi kanske inte kan göra så mycket, men lite kan vi faktiskt göra istället för att bara tänka på det, för det hjälper ingen. Gör vad du kan! Läs mer på hemsidan. Nu. Och sprid gärna det här vidare & tänk på vad julen egentligen handlar om; att tänka på andra. Man behöver inte stödja just SOS barnbyar, själv ramlade jag in på sidan av en slump. Det fins ju Unicef, Barncancerfonden osv. Man får välja det man tycker är bra! Tänk på att det börjar med en tanke och slutar med en handling. Som kan rädda någons liv. Skänk ett bidrag och sprid tanken vidare!

Man kan även stödja genom att shoppa sina julklappar hos tex Barncanderfonden. Har fina halsband, nallar m.m.

Torsdagens planer



Chaithe och Oprah med en galen Tom Cruise till frukost. Bra start på dagen!  Har lite halv lovat älsklingen en middag när han kommer hem här ikväll och har ingen aning om vad jag ska hitta på. Kanske kör nån gammal klassiker som lövbiff och pomme frites. Gott och enkelt!  Idag rök föresten  lösnaglarna. Fem dagar höll dom, men då var jag tvungen att byta ut flera under tiden eftersom de gick sönder. Vet inte riktigt om det är värt det. Visst, till fest nån gång när man vill vara lite extra fin, men jag kände mig bara handikappad till vardags. Allt tog mycket längre tid eftersom man var tvungen att tänka sig för och vara extra försiktig, så att de inte skulle gå sönder. Naglarna under blev inte så fina av limmet heller, och så fick jag en inflammation i ena nagelbandet så halva fingret svullnade upp! Gha. Nä, får bli naturligt här i fortsättningen. Nu är snön nästan helt borta här, har regnat inatt tror jag. Synd, hade varit så mysigt med snö till första advent.

Here come the girls



Dricker chaithe och lyssnar på Sugarbabes Here come the girls. Blir riktigt festsugen när jag hör den. Annars väntar jag på att nya lovande såpan Charterfeber ska börja. Norsk fylla, kan nog blir hur kul som helst. Vi har kollat på ett gammalt avsnitt av Dr Snuggles också.... haha, skaplig nostalgi. Senare blir det Grey´s Anatomy såklart! Spånar även på det här med julklappar. Har kors i taket de flesta klara redan vilket  måste vara rekord för min del som brukar vara ute på självaste julafton. Men ett par svåra har jag kvar. Självklart till boysen... Vad vill killar ha? Presentkort på Claes Ohlson känns väl inter så där jätteroligt. För egen del är jag i snudd på desperat efter en ny handkräm. Alltid samma sak varje vinter. Funderar på Dermalogicas Multivitamin treatment eller  L'occitanes protecting shea butter cream. Eller om jag helt enkelt skulle gå till Body shop och se vad de har? Svårt. Får sova på saken.

Tillbaka till sängen

Idag blir en riktig slappardag. Jag har betalat in lite räkningar men nu planerar jag att inte göra ett smack. Ska lägga mig i sängen med massa tidningar och en kopp the. Gud så skönt, inga måsten. Kanske bakar imorgon istället. Eller på fredag. Det är ju faktiskt bara onsdag än så länge, men till på söndag när det är första advent vill jag ha lite gott färdigt.

Novemberpromenad



Tog en promenad, det var kallt. Men såklart mysigt med snö. När vi kom hem kröp jag under täcket med iskalla fötter och somnade i två timmar. Två timmar! Vaknade precis lagom till D.H som tur var. Imorgon har jag inga planer alls. Jag undrar om det skall bli dagen då jag inleder julen med ett lussebak. Kanske... Lite sugen på att göra nån form av kola också. Får se vad som hittas på, får kolla kokböcker imorgon. Nu ska jag göra mig iordning för sängen, godnatt där ute :-)

Spring på stan & ny klänning


Fullt med folk på stan idag. Partydressen från H&M inhandlades, och lite annat. Provade en jättesöt grå kofta med rosett också, men den fick stanna där den var.


Kallt ute & ny mössa



Rosa. Love it.


Färdig


Mejken på plats and I´m all set. Mitt All over color i Varmth från I. D på kinderna tar verkligen bort det bleka, så skönt. Nu ska jag kila ner på stan. På inköpslistan står bla nytt torrschampo från Kisby, klänningen från H&M, bodylotion och frimärken. När jag kommer hem blir det långpromenad med älsklingen. Tror jag skippar Harrys på fredag. Har inga skor med mig! Dessutom har vi ju födelsedagsfest snart så bättre att spara till det istället, vill köpa lite tårtor och sånt. Blir nog mysmiddag med M här hemma istället. Vill passa på att umgås med honom när jag ändå är här. Tid är värdefullt & ibland måste man prioritera. Ska nog köpa vin och laga lite god mat. Hoppas alla får en bra dag, snart är det lill-lördag ;-) Har för övrigt på mig Christina Aguileras Inspire idag, luktar jättegott!

I Friisväskan



Snart ner på stan men nu sitter här med en kopp grönt the med Oprah i bakgrunden och kom på idén att visa innehållet i min väska. Håll till godo :-)

  • Rosa stickad mössa H&M
  • Svarta långa skinnhandskar ZARA
  • Svartvit rutigt paraply i mini size H&M
  • Plånbok H&M
  • Anti-statisk hårborste GHD
  • Rosa necessär FACE
  • Puder + borste I. D
  • Liten parfymflaska ZARA
  • Rosa läppglans Lipfusion
  • Läppbalsam Rosebud menthol rose
  • Tuggumiburk Extra
  • Mobil Ericsson
Skulle vilja ha en väskinsats att lägga allt i så att det blir lite smidigare när man byter mellan olika väskor. Nu utmanar jag andra bloggare att visa innehållet i sina väskor. Altid spännande att se vad andra bär runt på. Såg ni nya Beverly Hills igår föresten? Jag tyckte det var sådär om jag skall vara ärlig. Men lite roligt var det. Men det gamla är och förblir bäst.

LBD






Sitter och letar inspiration för olika kombinationer av LBD´n... Det här var de finaste bilderna jag hittade. Classic! Vill kombinera den lite olika så det inte blir samma varje gång man har den. Fest ska vara en stil, nyår en annan osv. Men det blir nog lätt, bara man har olika smycken, smink och skor till. Och väska såklart  :-) Eventuellt får jag användning för min nya från H&M första gången nu på fredag. Lutar mot julfest på Harrys här i Örebro med gamla jobbet. Synd att jag inte har med mig några fina partyklackar bara. Riktigt synd. Inga roliga smycken heller för den delen, eller någon liten väska. Hade inte riktigt räknat med fest. Hmm. Får väl gå ändå på nåt vis.

Nu ska jag snart sova här. Vi har tittat på ett avsnitt av True blood och tagit det lungt. Imorgon skall vi ta en långpromenad när M kommer hem från jobbet har vi bestämt, så man får lite motion. Har inte blivit mycket av den varan den senaste tiden och det känns, så trött och stel i kroppen. Dumt att inte prioritera det, när det är så mycket annat man alltid hinner med, fast man inte tycker att man har tid. Man måste ta sig tid helt enkelt, för det som är viktigast ;-)

I give up



Hittade pälsjackan jag är ute fter en gång till på H&M. Nu i en storlek för stor. Förra gången var det bara för små kvar. I give up. Det är väl inte meningen helt enkelt.



Kanske, kanske blir den här istället. Röd, inte orange som den ser ut att vara på bilden. Men jag vet inte. Det fanns bara en i storlek 36 kvar och den kändes lite för liten i ryggen, men jag hängde undan den och provar imorgon igen. Man vill ju få plats med tröja under också. Så förmodligen är den inte perfekt... Suck, alltid slut i storlek 38.....



Hittade den perfekta LDB´n iallafall!



Och en söt rosa mössa! Den fick följa med hem.

Julmys



Nu har jag legat i sängen, läst nya Solo och mumsat Juleskum. Det här är nog de godaste. Snart börjar månaden när man får äta hur mycket man vill. Jag har tjuvstartat ;-) Nu snöar det dessutom här utanför, härligt. Ska pulsa iväg snart men första platta håret, fixa ett par naglar som redan gått sönder och sminka mig. Blir lunch med S på Rosallis idag, eller jag ska ta en kaffe, har mat färdigt här hemma så äter innan jag går. 

På besök



Mysig eftermiddag igår hemma hos E, L och lilla söta E som var så snäll och go :-) Fika vart i det i massor och sen åkte vi hem runt halv sex. Inte missa One Tree Hill ;-) Idag ska jag ner på stan och luncha med S. Blir trevligt. Funderar på att baka lussebullar, eller om jag ska göra det imorgon. Kan ju köpa indrigienser  idag (haha, stavas det så?). Glögg har vi fortfarande hemma, mums. Nu blir det en sen frukost. M fick gå upp kvart över fyra imorse för att hinna till jobbet. Stackarn, förstår inte hur han orkar.

Dagens packning


Ser du mig?

Hjärtat gillar mina väskor lika mycket som jag :-) Nu ska vi snart åka. Glömde typiskt  nog bebisens present i Katrineholm. Får se om jag hittar något fint på Marieberg annars får vi komma tomhänta. Har ju ju med fikabröd iallafall.

Dagens klädsel: Svarta strumpbyxor, nya jeanskjolen från H&M, vit långärmad topp från Ginalackstövlar, skinnhandskar, tubhalsduk och skepparkavaj från Zara. Lite söndagsfin men samtidigt varm.

Dagens make



Dagens Make. Börjar med bästa skuggan från Face, Pearl Eye Shadow vilket ljusar & öppnar upp blicken. Lancome Hypnose och favoritglosset från Lipfusion i färgen Kiss. Perfekt rosa nyans. Över det använder jag Murads Lip Therapy gloss vilket ger massa extra glans, verkar vårdande, innehåller solskyddsfaktor dessutom luktar helt underbart av granatäpple. Lipfusion ger mest färg och plumpar upp läpparna lite tycker jag så det här är perfekt att använda över.

Nu ska jag snart väcka älsklingen för andra gången idag så vi kommer iväg nångång. Börjar bli lite hungrig så tror jag ska äta upp resterna från igår innan vi åker så man står sig ett tag.

Foundationtrubbel & Marieberg


Hej bloggen! Nu har jag lite skrivtorka men gör ett försök ändå. Dagen började med frukost och sen pajjade jag min flaska med foundation från M.U.S. Haha, ja. Tappade den i handfatet så den sprack. Lite irriterande då det är andra flaskan det händer, gjorde precis samma med den förra jag hade. Hade som tur var kvar burken jag hällt över i förra gången, så lyckades rädda det mesta av innehållet. Phu, nästan helt ny var den.

Idag blir det en tripp ut till Marieberg. M skall lämna in sin Ericssonmobil som gått sönder och jag ska titta efter pälsjackan jag såg i stan igår. Inte för att jag tror att jag har sån tur att den finns, men det skadar inte att titta. Sen ska vi hälsa på ett par kompisar som nyligen fått barn. Skall bli jättekul! Tror jag ska köpa med mig lite lussebullar. De bor på landet så det kommer nog att bli en riktigt mysigt eftermiddag. Nu ska resten av mejken på, mascara från Lancome och mitt absoluta läppglans från Lipfusion (tack än en gån U, jag älskar det och använder det nästan varje dag) så är jag redo för den här dagen.

Multiplagg



Kom på att nya tubhalsduken som jag köpte idag på Enterteinment passar som kjol också, och den är superskön. Bra köp där! Märket är Cheapmonday. Såg för övrigt att de hade stora jättesnygga stickade halsdukar på H&M idag. Skulle vilja ha en ljusrosa också. Satan vad svårt det är att skriva med långa naglar, kommer nog ta ett tag innan jag vänjer rmig... Skala clementiner går inte så jättebra det heller, fick den brighta idén att bita upp en förut, smakade inte så gott.... Är alla tjejer med långa naglar lite lätt handikappade?

Äta



Kvällens middag! Slängde på lite grönt också nyttig som jag är ;-) Ska bli så gott!

Bra borste



Så här års kan ju håret bli ganska elektriskt av vädret, mössar och dylikt. Jag kan verkligen rekommendera den här borsten från GHD som skall vara anti-statisk, eller nåt sånt ;-) . Mitt hår har definitivt blivit bättre sen jag började använda den! Jag köpte min från Lookfantastic.

Nya naglar



Sådär nu ha jag suttit och pillat mede naglarna ett tag och så här blev det. Helt ok resultat. Jag använde Depends lösnaglar i kort design med klister. Blev så trött på mina vintertrötta små naglar som aldrig växer och det här går fort och är mycket billigare än att fixa förlängning på salong :-)

Dagens kap


Jamen det är klart jag inte hittade ett par jeans, bara för att det var det jag skulle ha. Däremot hittade jag världens finaste pälsjacka H&M för bara 498 kr. Eller var det 398?  Tyvärr inte i min storlek så fick stanna kvar i affären. En jeanskjol, lite nagelgrejs och en stickad halsduk fick dock följa med hem. Grämer mig fortfarande lite för jackan, finns såklart inte på hemsidan heller. Hade varit så perfekt nu i vinter!

Nu skall jag svänga ihop kvällens middag, färskpasta med kycklingsås. Mitt favoritrecept så hoppas inte M börjar tröttna på det snart. Det är så enkelt och gott, brukar göra så här:
Skiva och stek kycklingfilér, paprika & färska champinjoner. Rör ner tillsammans med Creme freche. Servera till färskpasta. Klart! Hur enkelt är inte det då? Efterätt blir nötter, julmust och clementiner. Bara en vecka kvar till första advent snart och jag längtar redan.

Today


Bild; Emiliana Torrini

Godmorgon bloggen. Hade turen att få vakna upp i ett vintervitt Örebro idag. Åh, lycka. Kaffe och macka till frukost och nu sitter och lyssnar på musik och väntar på att håret ska torka. Blir en sväng ner på stan snart. Skall spana efter nya jeans hade jag tänkt. Sugen på Cheap monday och hoppas på att hitta ett par mörkblå eller svarta eftersom mitt enda hela par pajade i dragkedjan häromveckan och nu har jag bara ljusblå jeans vilket inte funkar så bra den här årstiden. Men man vet ju hur det är, är det jeans man ska ha så blir det ngt annat så man vet aldrig vad man egentligen kommer att komma hem med.

Ska gå förbi gamla lägenheten också och hämta upp lite post som kommit dit av misstag. Bla två tidningar så undrar vad det kan vara för spännande. Älskling ska ner på Öl och Whiskeymässan men alkohol så här mitt på dagen lockar inte direkt för min del så jag får roa mig på egen hand. Blir nog inga problem. Tror faktiskt att det finns en hel del affärer som behöver ett besök av mig idag & det känns skönt att få göra lite som man själv vill.

Dagens pepplåt:
Jungle drum med underbara Emiliana Torrini!

Årets första lussekatt



Åh vilken mysig eftermiddag. Gick till affären och handlade glögg, julmust, lussebullar och kardemummaskorpor och sen fikade vi. Hade marmelad och ost på skorporna. Sjukt gott, nu komer jag att bli beroende. Nu står M i köket och lagar ihop kvällens middag, blir wokat på menyn. Känner mig lite trött och hängig så vet inte om det är en förkylning på gång. Dessutom glömde jag Movitotalet så måste nog gå och köpa en ny flaska imorgon. Bättre att ta det säkra före det osäkra ;)

Glad är jag i alla fall, fick mitt schema för december idag, och det visade sig att jag inte börjar jobba förrens den 9 december (ev. lite tidigare om det behövs) vilket innebär att jag har hela två veckors semester nu. Och bäst av allt är att jag fick vara på just den avdelningen jag ville. Känns bra att ha något kul att se framemot!

Nej nu är det helg och ledigt här :) Ha det bra alla!

Äntligen framme- äntligen ledig



Äntligen framme i Örebro hos älsklingen. Vi har varit lata här och legat och vilat sens jag kom hit, haha. Men då är man i alla fall piggare ikväll. Tror inte vi ska göra så mycket, bara umgås och laga lite mat kanske. Min nya väska fick självklart följa med hit. Älskar den!




Lite annan nödvändig packning, smink, tidningar och godis!

Snart så


Nya Elle på tåget imorgon?

Nu är jag riktigt trött men slänger in ett par rader iallafall. Imorgon bär det äntligen av till Örebro och det  känns jättekul! Minisemester för min del. Kommer säkert bli en hel del blogginlägg även därifrån om jag känner mig själv rätt. Ska försöka få med mig kameran den här gången så det blir lite mer bilder också. Åker imorgon förmiddag och har jag riktig tur får jag även en hemmavarande pojkvän hela kvällen. Skulle egentligen jobbat kväll men fick ryggskott tidigare i veckan så han blir ev. hemma även imorgon. Hoppas, haha ;-) Annars blir det jag och kissen, och det funkar väl det med. Men jag vill mysa! :-)

Ska köpa med mig ngn bra tidning från Pressbyrån också. Undrar om nya Elle har kommit än? Så länge sen jag läste den så lite sugen på att köpa. Brukar vara roliga decembernummer har jag för mig, med julklappstips, festtema och sånt. Perfekt helgläsning.

Åh vad roligt det känns, nu är jag ledig och snart är det december. Underbart!

Film eller sova?



D.H är slut och nu har jag lite beslutångest om jag ska försöka gå och lägga mig eller om jag ska kolla på film. Hmm. Ska upp halv sju imorgon, men jag tror inte jag kan somna än ändå så känns onödigt att lägga sig och sen bara ligga och vrida sig i sängen. Varför blir jag alltid pigg runt 22 tiden på kvällen? Får nog bli film. Hoppas verkligen att de här två dagarna kommer att gå fort. Vill ha fredag, Örebro, fika, mys, älskling, sushi, stan. Typ i den ordningen, haha ;-) Pratade med S tidigare i veckan om att spana in nya Marieberg också, hoppas vi hinner med det.

Ska föresten in till Åhléns innan tåget, schemat var inte riktigt klart än så kunde inte hämta det igår. Skulle få jobba ca 75 % i december och eventuellt lite mer om jag ville. Låter helt perfekt, man vill ju ha lite tid till annat under december månad också än att bara jobba. Nej, nu säger jag hej till Carrie och New York. Se ya!


TV night & frusen julmust

Vilat ett par timmar och nu har jag en riktigt bra tvkväll att se framemot. Vänner, Ugly betty och D.H precis efter varandra. Ugly betty har jag faktiskt bara sett typ ett avsnitt av, men det verkar bra. Jag slängde in en stor flaska julmust i frysen förut vilket kanske inte var så smart, det var ett par timmar sen, så nu lär den vara frusen.

Julbord med Carrie och gänget



Blev ett litet julbord light här med sill, potatis, rödbetsallad och grönsaker. Gott. Nu håller jag på och tappar upp ett varmt bad (så frusen) och sen skall jag nog se Sex and The city filmen och dricka julmust. Femte gången gillt och längtar till tvåan kommer. Ska tydligen spelas in under nästa sommar enligt färska källor.... Hoppas! Visst var den här bilden fin föresten? Glädje!

Air

Så. Nu har jag hämtat posten (iallfall en liten bit att gå till brevlådan, haha), tagit lite bilder på vad jag funderar på att sälja, tränat, städat lite, klappat hundvalparna som föddes häromnatten. Funderar på att gå ut igen men det regnar! Kanske ställer mig på verandan och andas lite luft istället. Så får det nog bli. Men suck vad tiden går långsamt. Jag vill bara att onsdag och torsdag skall vara överstökade så jag kan åka till min älskling.

For money and more



Snygga plånböcker är kul och lyfter handväskan och hela dagen när man springer på stan. Måste rymmma mycket! Jag älskar  min som jag fyndade på H&M i våras, en hundring tror jag att jag gav för den, dvs ingenting. En plånbok ska ju inte kosta mer än vad man har råd att stoppa i den, right? Verkligen en bra riktlinje där... Nu kom jag föresten på vad jag kan göra idag, rensa ut garderoben och lägga ut lite auktioner på Tradera. Nytta och nöje i ett. Har så mycket som jag inte använder, och får man bort lite kanske man kan unna sig något nytt man vill ha istället. Låter som en bra idé. Man kanske tom får lite ordning på köpet?

Works with anything


Bild; Bubbleroom

En sån här oversized polo har jag velat ha hur länge som helst. Så snyggt till både jeans, kjol eller bara leggins/strumpbyxor och går att variera i en oändlighet beroende på smink, frisyrer, skor och smycken. Ett ultimat klassiskt plagg helt enkelt! Den här från Dagmar finns hos Bubbleroom men över 2000 :- tycker jag är lite väl, även om kvalitén säkert är bra. Går säkert att hitta liknande nästan varsomhelst till bättre pris. Ska spana in Gina Tricå, H&M &Sisters när jag åker till Örebro. Supersnyggt i grått också!

Godmorning sunshine


Äter frukost och tittar på Oprah, fast nu är det Rachel Ray, inte lika bra. Varför känns det som att man får lätt Adhd av den kvinnan? Så här såg jag iallafall ut i fredags på fikan med E :) Love mina nya stora hårspännen i strass från H&M. Blev väldigt prinsessigt och rosa det här, och nya väskan var det bara att glömma att inviga eftersom det regnade. Kan inte få vatten på nya baby heller! Ser föresten tröttare än tröttast ut på ögonen men får skylla på för mycket jobb och för lite sömn innan bilden togs. Kaiko.



Jahapp, vad händer idag då? Ingen aning. Hade väl tänkt ta en promenad eller så, men ser alldeles för ruggigt ut ute så jag tror jag avstår. Man kanske skulle titta på en mysig film eller så? Eller läsa en bok? Eller träna lite? Hmm. Det löser sig. Jag hade nästan tänkt att ta en blogg och surf fri dag, men så kom jag på att jag tycker att det är alldelses för roligt att inte göra det. Men lite kanske mam kan dra ner på det ;-)

No Soup For You! Enjoy!



Har legat i sängen sen klockan sju ungefär så jag missade Livet i Fagervik och allt. Nu blir det uppryckning, lite food och så ska jag se Seinfeld om en halvtimme. Älskar Seinfeld, så himla roligt. Mitt favoritavsnitt är det med Soup Nazin, jag garvar varenda gång jag ser det och tröttnar aldrig. Ikväll var det gräl om toapapper. Underbart. Måste nog skaffa dvdboxen någon gång så jag kan kolla när jag vill. Haha, visste ni föresten att han var med i ett avsnitt av Scrubs en gång? Kolla klippet...

Kate Moss and me


Bild; Asos.

Just klickat hem ett par Ugg short classic boot i svart. Rea på ASOS just nu och precis de Kate Moss struttar runt i på bilden. Så glad eftersom de annars känns rätt pricy, men dessa kommer värma gott i vinter och känns som en investering. Tror de håller ett bra tag bara man inte går ut med dem när det regnar. Tvekade mellan långa och korta, men tillslut blev det modellen ovan. Känns som att de funkar till mer och kan användas både inne och ute. Hoppas storlekarna stämmer nu bara. Hittade en fin födelsedagsklänning också, men den får premiärvisas på festen så jag inte hinner tröttna innan dess. Lite ledsen just nu eftersom jag precis pratat med M, och troligtvis kan han inte komma hit den 13. Redan bokat in relaxen i Örebro just den dagen med massa folk för att fira att en vän till honom blivit frisk från en svår sjukdom. Synd att det skulle krocka men inget att göra åt. Men tråkigt känns det. Hade blivit så glad om han också kunnat vara där. Tror inte vi firat en födelsedag ifrån varandra sen vi blev tillsammans. Nu fyller jag iofs inte år just den 13, så han kanske kan komma nån dag efteråt och fira. Bortskämd med uppvaktning, det är jag det hör jag ;-)

The & pepparkakor fixar allt



Kallt ute så värmer mig med the och pepparkakor. Känner mig lite småfrusen och hängig så hoppas verkligen inte det är nåt på gång hos mig med. Vägrar att bli sjuk, på fredag åker jag ju till Örebro. Inte sett min älskling på två veckor nu och längtar som en tok så inget får komma emellan. Ikväll tittar jag på Livet i Fagervik. Mysigast på tv just nu!

Ny vecka och härlig sol

Nästan precis vaknat här och fått reda på att magsjuka går i huset så blir varken lussebak eller middag ute. Som tur är har lillebror lovat att skjutsa mig in till stan i eftermiddag så jag kan hämta mitt julschema. Annars är det riktigt fint väder ute, så skall nog försöka hinna med en promenad om det går efter frukost. Ställde mig på trappan direkt när jag vaknat och bara njöt av solskenet. Gälller att passa på!

Just det jag måste ju skicka tillbaka de grå tofflorna också, inte glömma.

Busy söndag & ny väska



Idag har det varit en söndag full med jobb, men nu har jag två helt lediga dagar att se framemot igen. Skönt. Så trött på mitt nuvarande jobb att jag... ja, jag vet inte vad jag gör. Men imorgon ska jag äntligen in till Åhléns och få mitt julschema! Ren och skär lycka efter den senste tidens utmaningar. Men det som inte dödar en härdar en eller hur var det nu igen?  På fredag åker jag dessutom till Örebro för en lite längre visit och skojjar inte när jag säger att jag kommer att njuta fullt ut av den ledigheten. Ska bli så himla skönt med lite mys och god mat. Blir min lilla belöning kan man säga. Passade på att klicka hem den här väskan idag som en andra liten belöning. Fyller ju dessutom år om nästan exakt en månad så blir en fin födelsedagspresent till mig själv.

Helgens bästa förslag
: "Vad sägs om att fira både dig och F (lillebror) med ett gemensamt födelsedagsparty i december?" Tack snälla U för det toppenbra förslaget, har nog varit alldeles för seg den sista tiden för att komma på något sånt själv ;-) Har redan börjat spåna på min del av gästlistan.

Dagens bästa överraskning:
G (storebror) kommer hem den 9 december istället för den 14 som planerat vilket innebär att han kan var med på festen (hoppas jag)!

Imorgon skall jag baka lussekatter med mamma och så har jag lite halvt blívit lovad en middag ute. Känner på mig att det blir en kanonbra start på nya veckan. Ska nog passa på att klämma lite på den stora och tjusiga silverkandelabern jag vill ha när jag ändå är inne på Åhléns och springer imorgon också. Drömma får man!

Fredagskväll

Är hos brorsan och här är det vin, chips, godis och Idol som gäller. Bra slut på den här veckan! :-)'Tidigare idag långfika (börjar bli tradition) på Sultans med E, och en sväng till skomakaren. Så glad att han lyckdes fixa till mina slitna lågklackade boots från förraförra året. Kommer bli ett bra komplement till mina lackboots att jobba i på Åhlens i december. Riktigt nice fredag! Imorgon blir det mys hemma hos mamma. Har redan köpt vin till kvällens middag och det ryktas om Argentisk köttfärsgratäng på menyn. Spännande!

Syskonkärlek



Så söt bild på syskonen Pratt från The Hills. Syskon really rocks! Är så glad för mina fina bröder. Vilka skulle man annars ha på sin sida mot sina föräldrar ibland? He he he.... (djävulshorn.) När jag och min lillebror var små var det definitivt vi mot mamma. I alla fall ibland :-) Vi kunde sitta och småskratta åt något skämt som bara vi tyckte var roligt vid matbordet och hon fattade absolut ingenting och bara skakade på huvudet åt oss :-) Det var tider det minsann....

Shoppinggirl



Lindsey shoppar loss i mc jacka och ser glad ut. Vad fin hon är i den hårfärgen!


Hmm..... What shall I buuy..... En stjärna shoppar aldrig ensam, eller hur var det nu igen? ;-)

Sandra O lookie





Jag gillar den har grå tröjan med svart linne under. Från Chicy shop. Snyggt vardagsplagg som säkert funkar till det mesta. Sen är det helt sjukt vad modellen är lik hon i Grey´s, vad heter hon. Sandra O? Trodde faktiskt det var hon först och undrade varför de  hade en papparazzibild i annonsen, haha. Nu blir det lite mat här, kom just på att jag inte ätit sen klockan ett idag! Men mest är jag trött, så snart blir det nog sängen.

Nytt i garderoben



Jag beställde från Chique.se för bara ett par dagar sedan, och idag kom paketet. Vilken snabb leverans! Jag skrev ju tidigare om de grå uggtofflorna, men jag provade och de var inte alls bra. Alldeles för stora och formlösa, så de får åka tillbaka. Men detta kommer jag absolut behålla! Är så kär i både örhängena, handskarna och väskan. Väskan var mycket större än vad jag trodde och kommer rymma både det ena och andra och funka perfekt som vardagsväska när man ändå vill vara lite extra fin. Blir invigning redan imorgon då det blir fika igen med E, och sen skall jag sova över hos bror på kvällen.

Idag blev det en riktig slappdag. Orkade verkligen inte anstränga mig så körde osminkat (jag börjar vänja mig, haha), leggings och munktröja. Skönt. Brukar ändå vara skapligt trött när man jobbar 12 timmarsdagar så onödigt med smink som kletar och kläder som är osköna. Sen blir det extra kul när man väl fixar till sig och verkligen känner skillnaden!

Jobb plus paket

Nyss hemkommen från jobbet. Fick paket idag så skall visa vad som var i snart. Mycket nöjd med det mesta i alla fall.

So what, I´m still a rockstar



Coola t-shirts kan man aldrig få nog av. Dessa skulle jag gärna klicka hem... Från Topshop, of course!

Nu tror jag jag måste ge mig för ikväll. Sitter i turban och måste blåsa håret, så man är liite fin imorgon på jobbet. Sen blir det sängen!

Partydress & ring


Bild; Topshop.com

Underbart söt klänning från Reko/Topshop. Drömklänning! Riktigt fin ring också!

Grey´s och gräddig bakelse


Snart dags för Grey´s här och så har jag en mäktig bakelse som ligger och väntar i kylen. Mammas idé ;-) Vet inte om jag är så sugen, så den får nog vänta till imorgon. Bakelser (med grädde) håller sig väl en dag i alla fall? Imorgon väntar jobb hela dagen men sen är jag ledig två dagar igen. Ganska bra upplägg, om jag får säga det själv :-)

Nä, jag tror det blir en bakelse här ikväll i alla fall.

Unna sig en helg


Bild; Elite hotels

Haft ett riktigt kul samtal med min kompis nyss, vi bestämde bla att vi skall ta en helg för bara oss två framöver och åka iväg till Linköping och bo på hotell och gå ut och äta! Ska bli så himla kul, har inte träffat henne på minst två år! Skall försöka åka och hälsa på henne någon dag snart också, helst innan jul. Den här helgen planderade vi till slutet av januari, när julen är över och man har lite mer tid. Jag tror vi kommer ta två nätter, så man slipper stressa. Det här gjorde mig riktigt glad, att man har något kul att se framemot!


18 dagar kvar


Mysiga vantar kommer man nog behöva när kylan sätter in...

Lite småruggigt och regnigt ute, men en timmes promenad blev det faktiskt. Skönt! Man känner sig piggare på en gång. Klockan är bara halv fyra. Vad ska man hitta på nu då? Svårt att fylla lediga dagar utan planer med något faktiskt. I allafall när man bor på landet, bor man i stan finns det alltid något att hitta på. Ja ja :-) Undra när snön behagas komma föresten? Snart är det bara en halv månad kvar till december, eller 18 dagar. Känns som det nyss var sommar. 

Jag tror jag skall ta och ringa en kompis. Behöver prata av mig. Dessutom fick en annan av våra vänner barn inatt, och vet inte om hon fått reda på det än, så kan ju bli en skoj nyhet att förmedla :-) Behöver planera när vi skall åka och hälsa på dem också, och gratta. Ska bli så kul att se lillan, för en tjej blev det. Present har jag redan köpt, såklart. Alltid bra att vara ute i god tid med sådant, så det inte blir några panikköp.

Vinterläsning



Den här boken vill jag ha! Sitter och tittar på Oprah nu, och Maria Shriver är med som skrivit den. Finns på Bokus.

From the First Lady of California and bestselling author of "What's Heaven?" comes a lovely, inspiring book for readers on how to live a full life when faced with the challenges of figuring out just who they will be.

Pink socks


Bild; Chique.se

Söta och fluffiga strumpor från Friis & Company. Ser så sköna och mjuka ut och jag skulle gärna värma mina fötter med dem nu när kylan sätter in. Men mina gråa Uggtofflor är på väg hem, får räcka med dem.

Lugn onsdag & kattungar



Idag blir det en lugn dag här. Har ätit frukost och tagit lite bilder på kattungarna. Snart skall de läggas upp på Blocket. Ska försöka komma ut på en promenad också, blev ingen igår. Behöver lite frisk luft. Synd att det inte är ljust så länge på dagarna bara. Jag tror att jag skall gå ut nu på en gång, så att det blir gjort.

ikväll blir det Grey´s, såklart.

More



Lite fler bilder från boken. Första är på framsidan. Jag älskar den! Så fina bilder!

November



Regn och åter regn ute men äsch, det blir vad man gör det till, eller hur? 

Piffade upp det hela med lite färg,skinn och lack idag. Ute grå mössa från Zara och svart kappa. Mascara och rosa Lip Fusion (börjar bli beroende) på läpparna. Kändes lite roligare. Blev ju bara en kort sväng in till stan, men man känner sig alltid piggare och gladare när man är lite fin. Jag hade glömt legget när jag skulle hämta ut paketet, men som tur var var de snälla, och jag fick det ändå. Kul att behöva åka tillbaka och hämta det, tar en halvtimme för sjutton gubbar :-) Fick muta med att "Mitt namn står ju på Visakortet", haha. Skam den som ger sig.

Nu har jag tittat på D.H, druckit lättöl, ätit godis och ostmacka. Så gott! Alla sover men jag skall nog vara vaken ett tag till. Ledig imorgon också ju och vill ta vara på tiden, eller nåt, haha. Har bara fyra dagar kvar på mitt nuvarande jobb och sen är jag ledig ett tag innan nästa väntar. Längtar verkligen till december och framför allt nästa år! Nu tror jag det börjar bli dags för ett varmt bad och en helande ansiktsmask. Jo det känns som det. Kanske bläddra lite i nya böckerna också, om det orkas. Kram!

Marilyn



Paketleverans idag! Älskar att bläddra i fina fotoböcker och den här med Marilyn Monroe har jag suktat efter ett bra tag. Den är full med helt fantastiska bilder och om ni är ett Marilynfan kan jag verkligen rekommendera den! Finns på Bokus och priset är bara 149 kr... Nåt specialprice. Min kompis fick den för ett par år sedan och då kostade den runt 500-600 :-. Vet inte varför den är så billig nu.

Hell yeah



Bror med barn ute hos oss idag :) Han är duktig och renoverar hos mamma. Så fint blir det, nyss satt upp svarta tapeter i hallen! Lilla N var tisdagsfin idag med rosa Zara koftan hon fick av sin snälla faster i ettårspresent ;-) Vi åt våfflor tillsammans och N matade mig, haha. Så söt!

Guldhjärtan


Söta örhängen kan man väl aldrig få nog av? Jag är lite dålig på att använda örhängen , blir mest till fest eller när man vill piffa till sig lite extra. Skulle behöva lite fler som man kan ha till vardags. Dessa med hjärtan gillar jag. Både söta och klassiska!

Tisdagsmys

Godmorgon! Har varit inne i stan och hämtat ut paket och nu skall jag äta mat. Blir en lugn och skön dag idag, bror med barn är här och renoverar så jag passar på att mysa med lilla skruttan. Bilder kommer senare! Kram!

Röd plånka & bälte


Bilder; Friis & Company

Åh, vilken fin plånbok! Jag gillar bältet som hör till också. Har verkligen snöat in på färgen rött de senaste dagarna. Julkänslorna som ligger på lur? Kanske... Nåt är det i alla fall.

Black belt


Bilder; Friis & Company

Ett snyggt, svart bälte skulle jag vilja ha. Har en låda full med bälten någonstans, om den inte försvann i flytten. Hmm, måste ta tag i letandet snart känner jag. Dessa var fina! Snyggt att ha över kofta, jacka eller bara en topp. Lite extra roligt sådär. Det understa har mockadetaljer, vilket jag gillar, och är nog mest användbart. Tyvärr slut i min storlek, ser jag nu.

Shoe bag


När jag åker bort brukar jag bara slänga ner mina skor i resväskan och sen inte tänka så mycket på det. Inte smart alls. En sån här shoe bag vore rätt bra att ha! Jättesöt var den också. Från Lisbeth dahl.

Finns även som Laundry bag, att slänga ner smutskläder i på resan :-) Smart!

Grå "ugg" tofflor!


Är så frusen om fötterna så här års och har letat i år (känns det som) efter ett par perfekta tofflor. Varma och skön skall de vara, och inte lätta att tappa av foten, om ni förstår hur jag menar. Slip ins funkar ej. De här verkar ju nästan perfekta! Lite som Uggs, fast tofflor! Med rosett! I like!

Rosett


Bild; Chique.se

Riktigt snygga benvärmare, det har jag inga. Dessa var söta, med rosett och rutmönster. Söt detalj som kan sticka upp ur stövlarna.. tja, varför inte? Från Friis & Company.

Röda, igen














Bild; Chique.se


Hittade ett par till röda handskar. Vill ha ett par röda. Dessa var lite dyrare än de från Topshop, men ack så fina. Lite mer praktiskt med hela fingrar också. Och strassdetaljen var bara för söt.



Jahapp, den här kan jag visst också tänka mig.



Och den här. Och den här :-)

Gottis

Jobb hela dagen, men prinsesstårta, julmust och Livet i Fagervik såhär på kvällskvisten. Gansk så härlig kombination. Firar min svägerska som fyllt 24, tyvärr var jag ju inte hemma, så får äta det som blev kvar :) Men lika gott för det!

Nu är jag ledig hela två dagar! Har inga direkta planer alls, är ju mitt i veckan. Skönt men konstigt. Får väl ta det som det kommer.

Punk me



Bilder; Topshop.com

Jag gillar verkligen Topshops Punkcouture.... Dessa plagg skulle jag mer än gärna vilja ha. Sjukt snygga!


Dom här söta handskarna gillar jag också! Har redan ett par svarta i skinn och dessa vore ett perfekt komplement när man vill ha lite mer färg.


Höst i Örebro


Sötis


På väg in till stan i fredags

Jag har turen att få vara faster till två små gullungar. Min brorson är en riktig liten linslus så nu får han vara med i bloggen. Puss på dig gullunge!

Förra helgens shopping



Hann självklart med lite shopping förra helgen i Örebro, och här är vad som fick följa med hem i påsarna. Parfym och Bodylotion (funkar även som handkräm) med rosdoft från Zara, en liten to go parfymflaska; perfekt att ha i väskan, nytt frukostporslin från Finrummet och så vita ljus i dofterna vattenlilja och ros. Väldigt nöjd med allt. Längtar tills jag får en lägenhet att inreda allt kul med också ;-)

Söndagseftermiddag i sängen



Haft en jobbig eftermiddag och känt mig lite lite nere, men jag börjar rycka upp mig och snart börjar One Tree Hill, vilket alltid gör mig på bra humör. Har missat det två söndagar i rad nu, skandal. Ska försöka få i mig lite mat också även om jag inte är hungrig. Jag längtar efter nästa år. Nästa år kommer bli ett så mycket bättre år än det här, jag bara vet det.

Uppdatering: Åh, vilket bra avsnitt! Undrar vem han ringde? Spännande!

Lovely day with sunshine

Åh vilken härligt underbar dag, för jag är ledig och solen skiner! Kan inte bli bättre än så här just nu känns det som. Nu ska jag äta en god frukost och lite senare blir det en promenad. Fina grejer! Har dessutom sovit gott och länge, och drömt bra och roliga drömmar inatt. Nu kokar äggen här så måste gå och fixa i köket. Hoppas alla får en fin söndag!

Give it to me baby


Bilder; Nelly.com

Gaah... Kolla här då..... Bodybutter och dushcreme med granatäpple, shea smör och KOKOS (jag dör vilken perfekt blandning) från MOR.... Också hos Nelly... Jag är helt fast på deras sida nu... När blev utbudet så här bra hos dem?

Nice shoes & The partydress


Bild; Nelly.com

Wow vilka snygga skor Nelly har fått in! Jag älskar dessa rosa godingar från Fornarina och de flerfärgade i mocka. Skulle liva upp vilken outfit som helst och göra mig på glatt humör i ett kick.



Den här tyllklänningen från Ida sjöstedt var också himla söt. Puffig och knyts med rosett i ryggen. Brukar inte vara så mycket för just klänningar men jag tänker nyår, fest och party bara jag ser den så är nog lite småkär.

Sött silkespuder för håret, ja tack


Bild; Nelly.com

Brukar köra en dust med Kisbys eller Le Staffords torrschampo när håret känns, ja ni vet, sådär. Totalt beroende för lata dagar och superbra för att inte slita ut håret med för många tvättar. Nu har jag hittat det här från Principessa! Ett silkespuder som innehåller bla Aloe vera, Vitamin E och kamomill och t o m skall lukta gott! Väl värt ett försök nästa gång det tar slut här hemma, om inte annat för den råsöta flaskans skull. Handkrämen Cattiva Diva och bodylotionet  Dolce dreams får gärna följa med hem om det blir en beställning.

Liten lyckokick



Jag kom hem, gick upp på mitt rum, och knäppte den här på knoddarna som bor utanför min dörr. Lyckokick att se dem varje morgon och kväll!

Superdupermedel



Gick upp halv sju imorse efter att inte sovit en blund på hela natten. Kändes hopplöst när en tolvtimmars arbetsdag väntade så jag slängde på mig halsbandet jag fick av M när vi firade 10 år tillsammans med nya rosa hjärtbelocken från Snö, och allt kändes faktiskt mycket bättre på en gång! Gick helt ok att jobba och jag är inte speciellt trött nu heller. Konstigt. Måste vara Movitotalet som börjar göra susen. Vilket dundermedel, man behöver inte ens sova, haha. I found my thing ;-)

Nu blir det äggmackor (jag har börjat hetsäta ägg för energins skull)  och kanske lite julmust... Jo, troligtvis julmust. Köpte en hel back igår. Gott! Imorgon är jag leedig... Så skönt!

Order complete

 

Doftande julljus från Kerastase och necessär från Dermalogica på väg hem.

Sådär. Nytt puder från I. D, peeling från Dermalogica och schampo, balsam & inpackning från Kerastase hemklickat. Så svårt att prioritera vad man behöver men en stor necessär från Dermalogica och en paddlebrush från GHD fick också följa med. Kom på att jag behövde en ny hårborste så lika bra att passa på. Fick dessutom två fina juldoftljus på köpet när man beställde Kerasteprodukter. Ser fina ut så ser framemot nytt paket på posten nästa vecka. Necessären kommer bli perfekt att samla alla hud och hårvårdsprodukter  i sen när man reser. Som det är nu slänger jag bara ner dem i väskan och har ingen ordning alls och så kan man ju inte ha det.

Nu blir det sängen, alldeles för sent för att vara uppe när man skall jobba imorgon. Ingen kul helg att vänta här med andra ord men det är bara att bita ihop. På söndag väntar ljusparty hemma hos H och nästa vecka har jag i alla fall mer ledigt. Alltid något att se framemot ;-)  

Dagens finaste

   
Dagens shopping; Rosa anteckningsbok från Gallerix/Bröstcancerfonden som kommer användas som idébok/dagbok framöver och örhängen och hänge med rosa hjärta från Snö. Perfekt att hänga i halskedja eller som berlock på armband. Från Ninas Kammare här i stan, en liten butik som har mkt fint, både inredning och smycken. Väl värt ett besök om man är här i stan :-)

A good day


Långfika på stan idag. Mumma!

Jättetrevlig dag med fika med E och hennes lilla kille på Sultans. Kul att sitta ner och prata om allt som händer i våra liv,  eller vad säger du gumman? :-) Det blev bara en Latte för min del, åt frukost sent idag. Hjälpte mamma att handla efteråt och fick en sallad när jag kom hem istället. Lite shopping hann jag också med. Att man inte ens kan gå tio minuter på stan utan att handla någonting, haha. Bilder kommer senare!

Får lägga in en ny beställning på Lookfantastic också. Fick hem mitt paket häromdagen och råkade beställa fel Mineral viel från I.D. Finns tydligen två sorter och jag klickade hem det med ljusreflekterande pärlemoskimmer i. Säkert jättefint till fest för lite extra lyster men kommer inte funka som vanligt vardagspuder. Nåja, så kan det gå, man får väl skylla sig själv när man inte kollar två gånger.

Imorgon väntar jobb hela dagen så ikväll blir det lungt. Skall titta på Och så kom Polly på ettan snart. Behöver verkligen en romantisk upplyftande komedi just nu känner jag.

Fredag

Idag är jag faktiskt ledig och inte i Örebro så det blir en sväng in till stan ( dsv Katrineholm, men här säger man stan ;) Fika med en kompis står på schemat och efteråt handla med mamma. Sköna fredag!

Klassiskt ytterplagg


Trenchen är så snygg och klassisk, en riktigt bra investering! Jag har ingen, så passade på att provade dessa på ZARA i helgen. Priset på 600 kr var bra, men kvalitén kändes lite sådär och de var rätt tunna i tyget. Annars hade jag kanske slagit till. Blir ju aldrig omodernt! Men ska man ändå göra en investering skall det ju kännas hundra och då kan man lika gärna gå upp lite i pris eftersom man räknar med att det skall hålla några år och inte bara ett par säsonger. Gillar den svarta bäst, funkar verkligen till allt.
 




The usual style. Trivs bäst i min vanliga höstjacka. Också från Zara.

Det blev alltså inget klädshopping den här helgen, bara provning. Passade dock på att köpa julklappar som sagt. Vet ju inte hur man kommer jobba i jul, så lika bra att passa på när man har tid.

D.H Time


Tillbaka i Katrineholm... Jobb väntar.

Nu är det D.H time med mackor och the. Jag har missat de två senaste gångerna så är lite förvirrad över vad som hänt. Ett hopp på fem år liksom? :-) Har tagit ett varmt bad och gjort en skön ansiktsmask också. Myskläder på and I am all set. Har lite uppackning att fixa, men det får vänta till senare. Vissa tider är lite småheliga, inte sant? Upp tidigt imorgon så jag passar på att njuta av sista ledigheten nu.

Boots made for walking



Dessa snygga stövlar provade jag på ZARA i helgen. Lägg märke till raggsockedetaljen som sticker upp från skaftet. Tyckte dom var både snygga och sköna. Det blev dock inget köp. Jag har redan tillräckligt många stövlar som behöver användas denna vinter. Hmm. Undrar om de kommer på rea efter jul?



De här var också coola! Bruna cowboystövlar! Sjukt sköna också så jag vet inte om det blir ett köp nästa gång jag är där ändå. Saknar ett par bruna lågklackade stövlar som passar till allt.



Rosa tofflor med rosett! Så söta! Från Nilson. Skulle gärna trampa gärna runt i dem över jul till leggins och mysig tröja.



Också fina. Rosa Hush puppies.

Black



Inne på Indiska hittade jag även detta coola armband!

Ljus



En sån här stor ljusstake i silver vill jag ha hemma. Denna från Indiska såg jag i skyltfönstret i Örebro i helgen. På Åhléns finns det en liknande, fast lite mindre i storleken och till hälften av priset. Denna kostade över tusenlappen....

Sött för läppar & kropp


Bild: Accesora

Beroende av läppbalsam, det är jag det. Hellre läppbalsam än gloss, om jag måste välja. Så mjukt och skönt på läpparna! Brukar variera mellan Eight hour cream, Försvarets eller Rosebuds Minted rose. Nu har jag hittat dessa från Nougat. Supersöta med ändå stilrena förpackningar och innehåller bla olivolja och sheasmör. Undrar om man skulle slå till på det här istället nästa gång det börjar ta slut?



Finns även en Lip collection där man förutom balsamet även får ett liptreatment (lite mer näring för natten) samt en lip polish som peelar lätt. Man sparar en 50 lapp mot att köpa de tre var för sig. Ett julklappstips!


Jag gillar även det här! Top to toe balm. Ett balsam med cocoa butter som funkar mot det mesta, flygigt hår och spruckna hälar. Finns i olika dofter bla persika. Och bergamott (som luktar såå gott) och som skall verka upppiggande. Lite större förpackning där. Jag vill ha!

Måndagsmys för två


It´s you and me Baby. Photo Source: Claudette Barius/HBO

Myser här ikväll med nya avsnitt av True Blood Alhgrens julgranar och lite senare Entourage. Har bara sett ett par avsnitt men M är ett riktigt fan ocxh redan inne på tredje säsongen. Magen är full med thaimat från Sweet Chili och jag har druckit tre koppar the. Gott!  Bokat resa hem till  imorgon så klockan fyra sitter jag på tåget och sen blir det jobb några dagar. Så det blir att farväl här ikväll. Känns lite jobbigt. Tiden går så fort (för fort) när jag är här!

Vill. Inte. Åka.

Nytt till köket


Nya kaffemuggar i vitt från Finrummet

Nyss hemkommen med kassarna fulla med thamiat. Mötte upp S från gamla jobbet utanför Supreme tidigare idag. Jag högg in på  pastan och hon woken och så pratade vi om vad som hänt sen senast = skvaller från gamla arbetsplatsen, haha. Alltid lite kul att se henne även om lunchen blir lite väl kort att ses på och vi aldrig hinner gå igenom allt vi vill ;-)

Hann med lite shopping på H&M, Zara och Finrummet efteråt. Hittade enkla, vita kaffemuggar med fat. Väldigt hotell/cafe stil och liknar de på bilden fast faten är lite större. Köpte fyra stycken men borde kanske ha två till så man har när man får besök?

Nu blir det mat!

Kravmärkt i kylen



Det är onekligen kul att botanisera i M´s kök. Han är en sån där snobbhandlare, som bara köper den dyraste och godaste osten, kravmärkta ägg (för det är så synd om hönorna) musli och ekologiskt  kaffe. Inget tummande på kvalitén här inte.

Själv är jag nog lite mittemellan...eller tvärtom kanske ;-) Mat är ju dyrt och det är roligare att lägga pengarna på något annat! Typ smink, kläder och skor, haha. Fast killar behöver ju inte tänka lika mycket på sånt, kanske därför de kan prioritera andra saker? Men jag börjar ta efter och bättra mig, man blir  ju som man umgås och påverkas säkert mer än man tror.

Idag består min frukost av fiberhavregrynsgröt med mandlar och mjölk, knäckebröd med linfrön, ost, alfalfagroddar, tomat och paprika. Till det Tropicanajuice med antioxidanter och ekologiskt kaffe. Mumma!

Ledig vardag



Morning morning! Måndag idag, men jag är ju som sagt ledig så det blir en lugn och skön dag.  Skall äta lite frukost/brunch här och sen knalla ner på stan för att möta upp S.  M kommer hem runt  4 så innan dess har jag dagen för mig själv.

Funderar på att gå till Finrummet för att köpa lite porslin i serien som jag börjat på. Har än så länge bara fyra delar, två frukosttallrikar och två themuggar. Rosa såklart men senast jag var där såg att de även hade fina frukostskålar i lila. Hmm. Ja frukost är ju onekligen dagens viktigaste måltid så varför inte gå all the way med det?

Nej nu skall jag brygga lite kaffe. M har en sån där Moccamaster, så kaffet blir verkligen urgott. Bra investering! Hmm, undrar om jag skall vara snäll flickvän och laga lite mat tills han kommer hem sen?

Tål att tänkas på. Återkommer om det senare.

In to bed



Hemma från bion. Brr det var kallt bara att gå till och från bilen, men filmen var  bra! Druckit the, och snart blir det sängen. M ligger redan där med en tidning så får väl göra honom sällskap snart. Bra avslutning på en bra helg! Men jag är ju ledig och kvar här två dagar till.... Vad lyxigt det känns! Stackars M skall upp halv fem imorgon bitti för att åka till jobbet. Jag är inte avundsjuk.

Har föresten lagt en beställning på på lite nya böcker. Bla en jättefin fotobok med massa Marilyn Monroe bilder! En kompis har den och jag älskar att bläddra i den så fort jag är hemma hos henne, så nu är snart ett eget exemplar på väg.

En till



Sett den här filmen ikväll också. Over her dead body, med Eva Longoria. Söt och rolig film man blir på bra humör av! Jag har druckit julmust till och ätit choklad. Extra roligt blir det då!

Biokväll



En bild från filmen vi skall se ikväll, Låt den rätte komma in. Shit, den verkar ju läskig, vad har jag gett mig in på? M har läst boken och säger att den är jättebra, men inte jag. Jaja, det är väl bara att blunda om det skulle bli för ruskigt, haha.

Imorgon skall jag luncha med S från gamla jobbet på stan.. Mysigt! Undrar om vi skall ta Crepe´s and Coffe som vanligt eller prova något annat?

Halloween med julkänslor



Precis kommit hem här från lite runtåkande i bilen. Har bla varit på Lager 157 (igen) och så har vi handlat mat. Köpte fler julklappar också, så snart har jag hela den här julen fixad, haha. Snacka om att vara ute i god tid! Nu blir det strax tacos här, och sen skall vi gå och se Låt den rätte komma in på bio. Fortsätter på halloweentemat med andra ord ;) Ska bli kul!

Julskum har jag köpt idag med, mitt favoritgodis! Också blir det julmust till maten nu, mmm :-) Jag köpte ett par röda blockljus till M också, så nu börjar man få riktiga julkänslor, härligt!

Jul på Zara



Sitter med ett glas rött och middagen i magen nu. Grannen E har precis tittat in också så vi är väldigt sociala här ikväll ;-) Äter mörk choklad också som bara är såå himla god. Fazers 70 %, prova! Idag har jag sprungit omkring lite på stan. Den vanliga rundan och så köpte jag lite julklappar på Zara. Skönt att ha det ordnat så kan man slappa i jul. Efteråt satt jag och M på Bishop och drack öl och läste tidningen. Skönt! Tillbaka till chokladen nu. Hoppas alla har en trevlig kväll!

Nyvaken allahelgona lördag


Vampyr eller inte?

Godmorgon! Vaknade upp imorse i ett soligt Örebro. Kom hit vid sex tiden igårkväll, och M kom hem vid halv tolv så blev en sen middag. Jag gjorde hemmagjord pizza med ruccola, färska champinjoner, zuccini och bacon på färdig botten. Blev riktigt bra faktiskt! Började småfirandet av den här halloweenhelgen med att kolla  in första avsnittet av HBO´s vampyrserie True Blood med Alexander Skarsgård. Orkade inte se riktigt hela då det blev så sent, men den verkar vara helt grym!

Idag har vi hunnit dricka kaffe och så har jag tagit en dusch. Vaknade rätt skapligt så nu har vi hela dagen framför oss. Väntar på att håret skall torka och så blir det nog en sväng ner på stan. Har lovat M att fixa middag ikväll. Brukar vara han som står för matlagningen annars. Lutar mot köttfärslimpa med kantareller och till det rött vin.

Lite besviken på att jag inte hann hämta ut mitt paket från Lookfantastic innan jag åkte. Hade suttit bra med Skin smoothing cremen nu känner jag. Blev stressigt att hinna hem och packa efter jobbet och sen iväg till stan. Stod med andan i halsen prick 15.40 på stationen när det skulle gå 15.39. Som tur var var det försenat annars vet jag inte hur det hade gått. Mycket folk på tåget och jag ville bara komma fram.... Snö i Hallsberg men inte så mycket här än så vi får väl se när den kommer. Älskar snö så hoppas det blir snart. Jag har ju vantar, mössor, stövlar och hela kitet så nu är det bara kylan som saknas, haha.

Hoppas alla får en jättetrevlig helg! Någon som skall på halloweenfest?

RSS 2.0